Kok's Bakkerij

Kok's Bakkerij

Het bakkersbloed zit al generaties lang in de familie. Zowel aan de kant van mijn opa Kok als van zijn vrouw Anna van den Berg. Mijn betovergr…

Lees verder

Het bakkersbloed zit al generaties lang in de familie. Zowel aan de kant van mijn opa Kok als van zijn vrouw Anna van den Berg. Mijn betovergrootvader Cornelis Gerrit van den Berg begon in 1870 zijn bakkerij in Stolwijk. Zijn zoon, ook een Cornelis Gerrit en ook bakker, vertrok naar Bergambacht om daar een bakkerij te beginnen. In 1922 trouwde mijn oma met Johannes Hendrikus Kok, zoon van bakker Bart Kok uit Bergambacht die daar in 1892 een bakkerij was begonnen. Mijn overgrootvader Bart Kok begon in 1892 zijn bakkerij in de Voorstraat in Bergambacht. Uit dit gezin werden vijf kinderen geboren waarvan twee zoons bakker werden. Toen moesten drie bakkers hun gezin onderhouden van de inkomsten uit deze bakkerij. Mijn opa, inmiddels getrouwd met Anna van den Berg, besloot om een bakkerij in Schoonhoven te gaan beginnen. Zij begonnen aan de Haven op nummer 3. Het pand werd al snel te klein, mede doordat er inmiddels 5 kinderen geboren waren. Mijn opa en oma besloten in 1929 om het huidige pand aan de Haven nummer 57 te kopen. Hier hebben we nog altijd onze bakkerij en winkel gehuisvest. De crisisjaren waren inmiddels aangebroken en het was hard werken geblazen. Vele arbeidsintensieve uren werken voor weinig geld. Het gezin was inmiddels uitgebreid met 10 kinderen en zodra de kinderbenen– en handen stevig genoeg waren, moesten ook zij meewerken. Hetzij in de bakkerij of winkel, hetzij broodventen, hetzij werken in de huishouding of oppassen op het kleine grut. Mijn oma stond in de winkel, die vroeger ook ’s avonds open was. Ieder had zijn of haar taak. Het was altijd een gezellige boel, want ondanks dat er meegewerkt moest worden, werd er veel kattekwaad uitgehaald. Mijn vader Henk en oom Adriaan namen in 1963 de zaak over. In 1968 hebben zij het pand gekocht. De supermarkten deden hun intrede en de concurrentie was groot. Het waren moeilijke tijden, Door ambachtelijk te blijven en dagelijks vers te bakken, kun je het onderscheid maken. Dat doen we nu nog steeds. In 1995 nam ik samen met mijn vrouw Sonja de zaak over. We hebben een hardwerkend team van personeel achter ons staan, die, net als wij, hart voor de zaak hebben. Wij bakken onze producten nog op ambachtelijke manier. Achter onze winkel hebben wij nog een ouderwetse inschietoven waar elke dag vers brood wordt gebakken. Ook hebben we een aparte ruimte voor het maken van banket. Wij bieden een ruim assortiment. Uiteraard hebben wij niet alles op voorraad maar er is in overleg veel mogelijk. Mocht u producten willen voor uw verjaardag of als relatiegeschenk: er is altijd wel iets voor ieders budget. Jan-Hendrik Kok

Lees minder

Openingstijden

  • elke maandag08.00 - 17.30 uur
  • elke dinsdag08.00 - 17.30 uur
  • elke woensdag08.00 - 17.30 uur
  • elke donderdag08.00 - 17.30 uur
  • elke vrijdag08.00 - 17.30 uur
  • elke zaterdag07.30 - 16.00 uur
  • elke zondaggesloten

Kenmerken

Doelgroep

  • GezinnenJa
  • JongerenJa
  • VolwassenenJa

Locatie

Reviews