Anne-line Boele

'Prachtige nieuwe koffie- en lunchplek aan de Haven'

augustus 2020
Het is eigenlijk geen verrassing dat het pand op de hoek van de Haven met de Stadhuisstraat nog geen vier maanden heeft leeggestaan. Op deze prachtige plek opent Anne-Line Boele een nieuwe horecagelegenheid: LIEN | Boutique Café. Het pand is verbouwd en wordt opnieuw ingericht, de vergunningen zijn aangevraagd. Schoonhoven is straks een prachtige koffie- en lunchplek rijker.


,,Mijn familie runt al decennialang bakkerij Kok, dat zit een paar deuren verderop. Zij tipten met dit pand. Na de hotelschool heb ik mijn werkervaring vooral opgedaan in hotels: het Kruisherenhotel in Maatricht en het Caro Hotel in Valencia. Ik had niet per se gedacht om nu al een eigen lunchzaak te starten. Toch wilde ik het pand graag zien.”

Door alle corona-maatregelen zag Anne-line het in eerste instantie niet zitten. ,,Later ben ik tóch nog een keer gaan kijken.” Ze sprak Nelleke en Judith, die in het naastgelegen pand in april Allure openden. ,,Toen dacht ik: wat heb ik te verliezen? En inmiddels heb ik al zoveel positieve reacties gehad dat ik er alle vertrouwen in heb. Er zijn zelfs al mensen die binnenstapten en vroegen of ze al koffie kunnen drinken.”

Open op maandag
Anne-line werkte ook in het museumcafé en de Lichtfabriek in Gouda. Door al haar ervaring weet ze nu goed wat ze wil. ,,Het concept is: koffie, lunch, high tea en een borrel. Hoewel ik aan het begin een dagzaak zal zijn, heb ik wel het idee om later de openingstijden te verruimen. Sowieso ga ik op maandag open – dat lijkt me heel goed voor Schoonhoven. Ik houd van kleinschalig en gezellig. Ik ben graag gastvrouw en vind het leuk om zelf een praatje te maken.”

Ook een babyshower of verjaardag kan straks georganiseerd worden in LIEN | Boutique Café. ,,Ik ben bezig met een reserveringssysteem. Dat is in deze tijd handig: mensen weten nu graag of een plekje gegarandeerd kan worden. Maar natuurlijk is inlopen altijd mogelijk!”

Lokale producten
Wat Anne-line hoopt van het eerste jaar? ,,Veel gezellige drukte, en op termijn personeel aan kunnen nemen. Het lijkt me heel tof om een terras buiten te kunnen realiseren.” De reacties van mede-ondernemers in Schoonhoven zijn warm. Via haar nieuwe Instagram-account (@boutiquecafelien) kreeg ze veel enthousiaste reacties. Er zijn gesprekken om samen te werken met keurslagerij Looman, groenteboer Bert Fieten en – hoe kan het ook anders – bakkerij Kok. ,,Ik wil zo veel mogelijk lokale producten aanbieden en zo min mogelijk grote leveranciers langs laten rijden. Dat vind ik – samen met een uitstekende service - heel belangrijk!”

Benieuwd naar LIEN | Boutique Café? Eind september hoopt Anne-line de deuren te openen. Volg de ontwikkelingen via Instagram-account (@boutiquecafelien) en Facebook (Boutique Café Lien).