Nieuw: BARAQ

maart 2022

Of er een rem zit op de ondernemerskracht van Michiel Boon en Marcus Brand? Wellicht met de realisatie van BARAQ in het Bastion van Schoonhoven - want daarmee wordt de cirkel goed eten (de Waag en Lekkerr), catering (Lekkerr op locatie) thuisbezorgd (Buckets) en feesten wel min of meer rond gemaakt. Al weet je het nooit met dit duo. Wat we wél weten is dat BARAQ de plek wordt waar voor iedere Schoonhovenaar per jaar minimaal één feestje of event naar ‘eigen smaak’ is. “Oud en jong, cultuurliefhebber, feestbeest, sporter, hobbyfanaat: er is voor ieder wat wils,” deelt het duo. “Sterker nog: we proberen dingen samen te brengen waar dat kan.”In de achterliggende weken is het Bastion aan de Wal verbouwd. BARAQ heeft straks een vernieuwde entree, de bovenverdieping heeft door middel van een glazen pui nu meer verbinding met beneden, de wanden kregen een andere look, de akoestiek is verbeterd en – een mooie gimmick – er is een gordijn waarmee de zaal kleiner en groter gemaakt kan worden.

'Zelfs de auto kan naar binnen'
Michiel: “We hebben alle faciliteiten om een goede evenementenlocatie te bieden voor een bruiloft, een bedrijfsevent, een jubileum. Naast op ‘ontmoeten’ zetten we met BARAQ in op ‘creëren’ en ‘feesten’. Creëren omdat er van alles ontstaat in BARAQ - door repetities van muziekverenigingen, de DJ academy die hier plaatsvindt, yoga- en meditatiesessies, dansgroepen – noem het maar. Met ‘feesten’ richten we op een eigen programmering. Silent disco, Buurman & Buurman show, indoor skatepark, Sinterklaasfeest, optredens van een coverband en ga maar door. We willen we echt wat toevoegen aan Schoonhoven. Vanuit deze enorme locatie kun je ook in de wintermaanden van alles aanbieden. Er kan zelfs een auto naar binnen. De ruimte biedt zoveel mogelijkheden: ik heb er ontzettend zin in om hier een bruisende plek van te maken!”

Ticketverkoop voor de events vindt plaats op de nieuwe website www.BARAQ.nl. Wie zelf een feestje wil organiseren in BARAQ kan hier ook terecht voor contactgegevens.