Debbie de Jong

'De rode draad? Aandacht geven'

juni 2021
Het nieuwe Individu Coaching en Design aan de Lopikerstraat mag met deze twee bedrijfstakken misschien een ongebruikelijke combinatie bieden, dat drukt de pret én het succes niet. Het enthousiasme spat ervan af bij eigenaresse Debbie de Jong. “Alles wat ons leuk lijkt en goed voelt: daar gaan we voor. Met als rode draad: aandacht geven.”

“Ik zie overal kansen. Vooral om een ander aandacht te geven, verder te helpen. Vanuit Individu Coaching geef ik vanzelfsprekend aandacht aan mijn cliënten. De tweede tak van Individu is Individu Design. Dat is nu nog vooral het werk van mijn partner Bastiaan, die bouwkundige en meubelmaker is. Ons plan is om de etalage van ons pand te vullen producten met een beperkte oplage van verschillende designers. Onder de naam Individu Designed By bieden we hen een podium.”

Millennials
Haar coaching trajecten zijn heel divers. Debbie volgde verschillende specialisaties en start dit najaar met een master Toegepaste Psychologie. Ze ziet veel vroege millennials die in een levens veranderende fase zitten. “Vaak is er onzekerheid richting de toekomst. Soms speelt een loopbaanverandering mee, een andere keer een verandering in levensfase. Ik spreek cliënten die moeite hebben met het aangeven van hun grenzen en daar verandering in willen brengen. Die moeite kan overal vandaan komen: een chronische ziekte, angststoornissen, een burn-out.” De trajecten die gevolgd worden bij Debbie lopen vaak synchroon met therapie bij een manueel therapeut of psycholoog. Debbie: “Ik help mensen echt vooruit. Ik luister en geef terug, ik bied tools om mee aan het werk te gaan. Het is een waardevolle aanvulling en constructieve wijze van begeleiding.”

Oude Apotheek
Het ondernemen in Schoonhoven vindt Debbie fantastisch. Samen met haar partner Bastiaan verbouwde ze het pand aan de Lopikerstraat. Die plek kwam op het goede moment vrij. ‘Ik huurde voorheen een ruimte in de Oude Apotheek. Daar heb ik een prachtige tijd gehad. Ik ben niet de enige coach, maar ik had in een korte tijd ontzettend veel klanten. Ik wilde een eigen ruimte om hen te ontvangen tijdens de vier, vijf dagen die ik per week werk.”Community
Het duo staat niet stil. De verbouwing aan de Lopikerstraat is nog niet helemaal af, maar inmiddels krijgt ook hun woning aan de Oude Singel een flinke opknapbeurt en betrok Bastiaan bovendien een ruimte in DIKA. De volgende stap aan de Lopikerstraat is de gevel: die wordt in ere hersteld. “Ik noem mezelf geen workaholic, maar ik zie wel veel kansen die ik wil aanpakken. Ik houd óntzettend van mijn werk, van design en interieur. Ik krijg zoveel energie van de jonge ondernemers die ik in Schoonhoven ontmoet, er is zoveel talent. Hun werk willen we dus etaleren. En ik droom nog groter. We hebben het idee om een community op te richten en dat krijgt steeds meer vorm. Wat we dan voor ons zien? Een groot pand waar je heerlijk kan eten en drinken, workshops en trainingen volgt of kan ontspannen met een goed boek of warm bad. Een plek waar je ‘thuiskomt' en kan ont-moeten. Als we dat in 2025 kunnen realiseren…”

Meer weten over Individu Coaching en Design? https://www.individucoaching.nl/