Judith van Vuurde en Nelleke Hoek

'Het is grappig dat klanten bevestigen: wat is het prachtig, echt stads.'

mei 2020
Wie bij Allure van nature stijlvol naar binnen loopt, is gewaarschuwd: in deze ‘mooie-dingen-winkel’, zoals eigenaressen Nelleke Hoek en Judith van Vuurde de winkel zelf ook wel noemen, is het moeilijk met lege handen naar buiten te lopen. De reacties in de eerste drie weken zijn overweldigend. ,,We horen van mensen die naar Schoonhoven komen en langs de Haven zoeken naar Allure. Dat maakt ons wel trots.”Je mag Judith en Nelleke gerust een ondernemersduo noemen. Ze bewezen zich met het grote succes van bloemen- en interieurwinkel PUUR. En het kriebelde al lang om met een tweede winkel te beginnen. Met Allure werd die wens werkelijkheid. ,,We wilden per se als toevoeging bij de naam Allure, ‘van nature stijlvol’. Dat is onbewust ook de lat waarlangs we de merken leggen die Allure verkoopt.” Het startte sowieso met het merk Zusss. En omdat Allure meer dan een kledingwinkel is, voegden Nelleke en Judith er andere merken aan toe: Mijn Stijl, tassenmerk Monk & Anna, twee sieradenlijnen: Label Kiki en MIAB jewels, kaarten van Klein liefs en Inky lines en stationary van Julianne Matter. Merken met producten in alle prijscategorieën. De winkel is zo ingericht dat ze op een prachtige manier gepresenteerd worden. ,,Het zijn stuk voor stuk merken die ons aanspreken. Bijna alles wat je ziet is te koop en de prijzen variëren. Zo is er voor ieder wat wils. En we blijven op zoek naar andere merken.”

Openingsfeest
Door de maatregelen rondom het coronavirus verliep de start anders dan verwacht. ,,Rondom het klussen hadden we er nog niet zo’n last van. Dat liep allemaal zoals gepland en daar hebben we echt veel plezier in gehad. En uiteindelijk van de opening ook – al liep het anders dan bedacht.” De uitnodigingen voor 17 april, de geplande opening, waren al gedrukt. Ze zijn nooit verstuurd. ,,Toch hebben we ook nu zó genoten van de eerste dagen, we kregen – en krijgen! - zoveel lof voor Allure. Dagelijks komen mensen voor het eerst binnenlopen. En ja, die feestavond gaan we zeker een keer inhalen."

Balans
Dat dit een drukke tijd is, vinden Judith en Nelleke niet meer dan logisch. Straks wordt Marit Hoek, naast Nelleke en Judith zelf, het gezicht van Allure en ook Marjon, zus van Nelleke, springt bij. ,,We zijn ons heel bewust van het geluk om twee winkels te hebben op prachtige locaties in Schoonhoven. Bij PUUR hebben we een geweldig team dat de winkel zelfstandig kan runnen. Tegelijk blijven wij samen wel eindverantwoordelijk voor de inkoop, de bedrijfsvoering, de social media (@puurbloemenbinnen en @allurevannaturestijlvol). Dat vinden we alleen maar heel fijn. Onze focus ligt nu op Allure. Wij krijgen heel veel energie van het opzetten van iets nieuws. En we zagen echt mogelijkheden voor Schoonhoven. Het is grappig dat klanten bevestigen: wat is het prachtig, echt stads.”