Kitty de Laet

'Het vuurtje gaat al door de stad!'


februari 2020
Een oplettende voorbijganger heeft het al eens gezien: het bordje over Lichtjes aan de Haven, in het raam van ‘Den Bonten Osch’ aan Haven 23. Kitty de Laet wil rond de maand mei officieel van start gaan. Die planning wordt bijna links ingehaald door alle animo die er - nu al, in de try-out fase - is. ,,Dit is zo’n bevestiging!”

,,Ik had een vaste baan en werkte daarnaast als tekstschrijver voor mijn eigen bedrijf: Laet schrijven. Ik verzorgde onder andere de online content voor Honda Benelux. Ik genoot van het werk, en toch kwam het moment dat ik dacht: dit gaat ergens niet helemaal goed. Ik nam ontslag en zette ook mijn bedrijf op een laag pitje.”

,,In die periode besloot in mijn eentje op reis te gaan naar Peru en alles rondom ‘bewustzijn’ raakte me steeds meer. Noem het mindfull, noem het spiritueel. Op dat gebied spreken mensen verschillende talen. De een vindt het snel vaag of zweverig, maar in bewustzijn liggen handreikingen voor het leven. Zoveel mensen zijn burn-out, depressief of overspannen. Ik vind dat de tools om bewust te leven voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Het is daarnaast ook gewoon erg leuk om je bewustzijn te vergroten, laten we er vooral niet te zwaar over denken. Vandaar ook de naam Lichtjes aan de Haven.”Cacao ceremonies
,,Toen ik in Peru zat, belde mijn vriend: hij had toch zo’n tof pand gezien. Tot zijn verbazing zei ik: ‘laten we gaan kijken’. Ik was niet op zoek naar een nieuwe woning. Maar we liepen naar binnen en ik was om. Het woongedeelte start vanaf de eerste verdieping, de begane grond heeft veel potentie. Op dit moment zijn we nog bezig met de laatste verbouwingen. We wilden in een pilotfase uitproberen welke aanbod aan zou slaan. Nou, heel veel dus!”

,,In de afgelopen weken hebben we een stuk of tien ademsessies georganiseerd, die zitten elke keer vol. Deelnemers melden zich eigenlijk gelijk voor de volgende keer. De sessies worden begeleid door een ademcoach en ik assisteer. Zo kan ik goed zicht houden op wat er in het pand gebeurt. Het liefst wil ik het aanbod van verschillende professionals met elkaar verbinden. We zijn in deze pilotfase ook gestart met ‘Cacao ceremonies’, waarbij pure cacao gedronken wordt, dat is heel goed voor je. Het wordt gecombineerd met meditatieoefeningen. Er is een groep ‘Mediteren om te proberen’ gestart en je kan nu yogalessen voor volwassenen volgen. En ook heel leuk: de yogagroep met en voor je kleuter.”

Reserveren
,,De nieuwe website is in de basis klaar. Daar komt snel ook de mogelijkheid om online je ticket te kopen. Bovendien komt er een reserveringssysteem voor de ruimtes, zodat bijvoorbeeld een yogadocent ons pand kan huren. Natuurlijk gaan we nieuwsbrieven versturen, maar vooralsnog kunnen geïnteresseerden ons volgen via Facebook en Instagram. Lichtjes aan de Haven is immers nog niet officieel geopend, maar het vuurtje gaat al door de stad!”