Loic Vat

Hoog wannahave gehalte bij het nieuwe LOIC

juli 2021
De in het oog springende macarons doen je het water in de mond lopen. En dat geldt eigenlijk ook voor alle non-food producten in de nieuwe conceptstore LOIC. Van Mariabeeldjes tot unicorn borstels, van kleurrijk glaswerk tot wollen vesten: alles is prachtig gepresenteerd. Na een week met proefdagen opende eigenaar Loic Vat zaterdag officieel de deuren van het pand op de hoek van de Tol en Veerstaat.

De loopbaan van Loic doet zijn originele naam eer aan. Jarenlang reisde hij als drummer binnen het militair orkest van de Nederlandse luchtmacht de wereld over. Samen met collega in het vak Robin startte hij daarna House of Drums. Maar ook de interesse in koffie en originele merken was er al. Het stilvallen van alle events door de coronamaatregelen gaf Loic de ruimte om na te denken over een volgende stap. Zonder de muziek helemaal los te laten, werd dat een beweging in een nieuwe richting: een eigen winkel met koffiecafé.  

Lifestyle, Outfits, Interieur en Coffee: dat is het concept van LOIC. In april kregen Loic en partner Carola de sleutel. De nieuwe, witte basis geeft het pand ruimte, de neon en pastel tinten maken het warm en energiek. Alles was LOIC verkoopt heeft een hoog wannahave gehalte. De eerste reacties zijn dan ook hartverwarmend. “Klanten en mede-ondernemers: iedereen reageert even leuk,” vertelt Loic. “En ook het meeleven van de buurt rondom onze woning in het Klooster heeft ons zoveel energie gegeven. De krachten werden echt gebundeld zodat we nu open kunnen zijn.”

De deuren staan open - en Loic heeft nog plannen genoeg. Zo is er al inkoop gedaan om achterin de zaak een mancave te creëren met leuks voor mannen. Ben jij benieuwd naar LOIC? LOIC is geopend van woensdag t/m zondag.  

Volg LOIC op Instagram!