Marilyn Esseboom - Spiced Foodies

februari 2022
Spiced Foodies is met open armen ontvangen in Schoonhoven. Half januari startte Marilyn, na een ‘soft opening’ in verband met de coronamaatregelen. De rotirol en kip- en vega loempia’s zijn vanaf dag één erg in trek. Bovendien biedt het winkelconcept van Spiced Foodies meer dan afhaal. Je vindt er een tropische specerijenmarkt, shop in shop voor leuke cadeaus, afhaalmogelijkheden, in de nabije toekomst horeca én Do-It-Yourself boxen waarmee je thuis heerlijk kunt koken. Klanten vertellen dat dit precies is wat zij nog misten in de binnenstad.

De Berkelse ondernemer had altijd al de droom om voor zichzelf te beginnen. In februari vorig jaar startte ze met een ontbijt-/treatbox, een combinatie van luxere broodjes, eigen samenstellingen en Surinaamse bites. Marilyn: “De lockdown vroeg om een andere manier van verrassen, de boxen sloegen dan ook goed aan. Mijn droom was groter dan mijn keuken, daarom ging ik op zoek naar een ruimte voor een eigen onderneming. Evita ging de uitdaging met mij aan. Ik breidde mijn zoekstraal uit en kwam terecht in Schoonhoven. Willem Willemsen van Willdoo Makelaardij bevestigde mijn droom: hij had ‘toevallig’ juist een poll uitgezet en daaruit bleek dat er echt behoefte was aan een Surinaamse toko. Hij heeft zich meer dan 100% voor mij ingezet. Hij geloofde in mij en het concept en dat was het laatste zetje dat ik nodig had!”

Haar droom?
Een tropische Starbucks en veel leuke (culturele) evenementen! Marilyn: “Over een jaar hoop ik dat het allemaal staat. Alle zitjes voor een goede koffie uit mijn branded Spiced Foodies beker en lekkere gerechten overdag, waar ook gewoon gewerkt mag worden. De keuken – die nu nog moeten worden gebouwd - is dan klaar zodat je kunt afhalen maar ook gewoon een tafel kunt reserveren. De kracht van de producten zit ‘m in de bereiding: alles wordt dagelijks vers gemaakt en er zijn geen (chemische) e- nummers in verwerkt. Komende zomer willen we slush puppies verkopen met Surinaamse siropen. Het lijkt me heel tof om ook workshops te bieden: een Surinaamse kookworkshop of een workshop hoofddoek binden. Ik heb allerlei ideeën en ga die stap voor stap verwezenlijken!”

Houd de socials in de gaten (Instagram en Facebook) voor de laatste updates of loop af en toe even langs! Wil jij jouw producten presenteren in de shop in shop, (in de toekomst) een broodje, maaltijd, maaltijdbox of catering bestellen? Stuur dan even een berichtje via de social media kanalen van Spiced Foodies of mail naar info@spicesfoodies.nl.