Marjolein Verhoef

‘Als zelfstandig ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. Daar krijg ik energie van. Laat mij niet de hele dag hetzelfde doen.’

september 2019
80% van haar verkoop gebeurt online. En tóch verhuist ondernemer Marjolein Verhoef eind dit jaar GreenPicnic Shop naar een groter pand. ,,Ik kan mijn collecties opslaan in een grote loods, maar ook in een winkel waar ik de producten kan etaleren. Dan kies ik voor het laatste.”

De retail zit in haar bloed. Marjolein is een dochter van het echtpaar Verhoef die een Expert runden in de panden waar nu Boom Tweewielers en VakantieXperts gevestigd zijn. Later vestigde Marjolein zich daar met een lampenwinkel. Na een uitstap van zo’n negen jaar als onder andere planner en office manager, besloot ze in 2015 te doen waar ze al jaren van droomde: een winkel met duurzame producten opzetten. Op de dag van de Duurzaamheid van dat jaar ging de website online.

,,Ik startte vanuit huis. Maar de opslagruimte daar werd snel beperkt. Toen ben ik een pand gaan huren aan de Haven. Online trekt GreenPicnic ander publiek dan offline. De website wordt gevonden door mensen die zich al – de een meer dan de ander - aangetrokken voelen tot duurzame producten. Bij de offline winkel is dat niet per se zo. Mensen lopen langs de Haven, komen even binnen en worden verrast hoe leuk duurzaam kan zijn.”

Inmiddels is GreenPicnic al anderhalf jaar te vinden aan de andere kant van de Haven. En Marjolein heeft plannen het pand opnieuw in te wisselen. Een grote stap! ,,Het is heel spannend, want het nieuwe pand is groot. Maar ik heb het nodig. De verkoop gaat goed, ik heb veel meer producten te etaleren dan nu mogelijk. Terwijl ik juist voor de online verkoop leuke plaatjes moet kunnen fotograferen. “

Wat houd je in Schoonhoven?
,,Ik ben hier geboren en getogen, ik vind Schoonhoven gewoon heel leuk. De Haven, de oude pandjes. Prachtig! En ik hoop dat het een leuke winkelplaats blijft. Daarom vestig ik ook bewust hier een winkel.”

Zie jij een gat in de Schoonhovense markt?
,,Misschien een biologisch restaurant? We hebben wel een natuurwinkel en horeca die er wel wat mee doet, maar nog geen plek in de binnenstad waar je 100% biologisch kan dineren. Dat lijkt me heel leuk en goed!”

Wat is er nodig om zelfstandig te ondernemen?
,,Lef. Maar ook een goed verstand. Ik ben hier niet zomaar ingestapt. Je moet ervan houden om met klanten en mensen om te gaan. Wat ik zo leuk vind is dat je van alle markten thuis moet zijn. Je doet natuurlijk alles zelf: van de boekhouding tot het verkooppraatje tot de social media. Daar krijg ik energie van. Je moet mij niet de hele dag hetzelfde laten doen.”