Michiel Boon

'Leuke dingen verzinnen en actief meedraaien: dat is mijn ding'

februari 2020
,,Het pand van restaurant ‘Bizar’ aan de Haven van Schoonhoven stond een jaar leeg en toen zijn we ervoor gegaan.” Tien jaar later hebben eigenaren Marcus Brand en Michiel Boon zich met restaurant Lekkerr meer dan bewezen. Waar Michiel het meest trots op is? ,,Op zich al voor het tien jaar succesvol draaien van een restaurant. Maar zeker ook op het feit dat we vanuit Lekkerr zorgen voor veel leuks te beleven in Schoonhoven.” We sommen op: Lekkerr Catering, speciaalbierfestival Skûm - opgezet in samenwerking met stadsbrouwerij Argentum, Lekkerr in het Park, de terrassen over de Haven dit jaar, verschillende Italiaanse, Franse en Spaanse avonden. ,,En we hebben juist iets nieuws geïntroduceerd: Buckets. Een nieuw bedrijf, dat los staat van Lekkerr. Buckets bezorgt gezond comfort food voor thuis, zoals poke bowls en salades, noodles en burgers. Alles wordt op de elektrische fiets bezorgd. We proberen zo maatschappij verantwoord te werken. Vanaf 1 maart kan er besteld worden.”

Terug naar Lekkerr. In 2010 zette Marcus Brand, Diederik van Eijk en Michiel Boon Lekkerr op. Michiel: ,,In eerste instantie dacht ik: ‘dit doen we vijf jaar en dan kijken we verder’. In mijn achterhoofd zat wel het doel om veel verschillende horecazaken op te zetten. Maar ik ben erachter gekomen dat ik het veel te leuk vind om zelf bezig te zijn. Zet mij niet als manager achter een bureau. Leuke dingen verzinnen en actief meedraaien: dat is mijn ding.”

150 man
Maart start met een personeelsreünie. ,,Op het team achter Lekkerr zijn we ook heel trots, zonder die mensen had het niet gekund,” deelt Michiel. En ‘die mensen’, dat is inmiddels een groep van 150 man. Het huidige team bestaat uit vier fulltimers en zo’n 22 parttimers. ,,Op een zaterdagavond staan er drie, vier mensen in de keuken, is er een afwasser en lopen er verschillende mensen in de bediening.” Hoe houden Marcus en Michiel hun personeel tevreden? ,,We zorgen ervoor dat iemand nooit twee dagen in het weekend of tijdens feestdagen hoeft te werken. Dat vinden we belangrijk: dat je zelf ook sociale activiteiten kan ondernemen. We werken nu eenmaal vaak als anderen vrij zijn, maar dat proberen we in balans te houden. Vakkrachten zijn in elke branche schaars. Daarom is Lekkerr ook een erkend leerbedrijf; goede krachten hopen we te binden.”

Feestmaand
Om het jubileum te vieren, biedt Lekkerr in de maand maart veel leuke acties en events. ,,We zijn er volop mee bezig. Er komt een Lekkerr 10-daagse, een 10-gangen diner met klassiekers van de afgelopen tien jaar, een avond waarop alle gerechten €10 kosten, een 10% kortingsactie, high-teaen voor €10… ons jubileum moet de gasten niet ontgaan!” En ook voor na maart heeft Michiel al ideeën. ,,Ik heb een vergunning aangevraagd om van Lekkerr in het Park een tweedaags evenement te kunnen maken. Dan kan er op dezelfde plek de wedstrijd van het Nederlands Elftal gekeken worden. En komende maanden zal ik ook druk zijn met Buckets!”