Arrangement Gezonde Streek Fietsen (45 km)

Programmatijden

10:00 – 10:30 uur   Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.
  Start van de fietstocht
(Schoonhoven > Ammerstol > Bergambacht > Lekkerkerk) met leuke tussenstops.
12:00 – 13:30 uur Lunchen bij restaurant kaasboerderij ‘t Klooster.
  Vervolg van de fietstocht
(Krimpen aan de Lek > Berkenwoude > Bergambacht > Schoonhoven) met leuke tussenstops.
+- 16:30 uur  Welkom voor een borrel met drankje en hapje bij de lokale horeca.
   

Aankomst

We ontvangen je graag in De Oude Apotheek te Schoonhoven, een historische locatie waar het vak van apotheker 225 jaar is beoefend. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Start van de fietstocht
De fietstocht begint in Schoonhoven, via Ammerstol en Bergambacht naar Lekkerkerk. Onderweg zijn een aantal leuke tussenstops met diverse activiteiten. De eerste stop is bij De Hem, hier bevindt zich een klein fruitwinkeltje en is er de mogelijkheid voor een bezoek aan de zorgboerderij. Dan fiets je door naar de Mengelmoestuin met bijzonder fruit en kruid van eigen oogst. Na de Mengelmoestuin fiets je langs Jan de Waard, hier in de rivierkreeft-ambachtelijke gerookte paling-zalm-makreel-forel.

Lunch
Na het eerste gedeelte van de fietstocht is het tijd voor een overheerlijke lunch bij Lunchroom Broodje Kadootje in Lekkerkerk.

Vervolg fietstocht
Na de lunch gaat de fietstocht verder. De eerste stop is bij de boer met kakelverse scharreleieren. Hierna fiets je door naar Kaasboerderij Speksnijder met een winkel waar streekproducten worden verkocht.

IJsje halen
Tijd voor een verkoelend ijsje bij LUUX in Krimpen aan de Lek.

Terug naar Schoonhoven
Na een bezoekje aan de winkel en de kaasboerderij fiets je naar De Rode Mus, waar verse bessen en oogstproducten te vinden zijn. Tot slot breng je een bezoek aan het Wildhuys, hier is wild, zó van de slager. Na de fietstocht fiets je via de meelmolen terug naar het centrum van Schoonhoven.

Borrel
We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

Prijs
Dit arrangement is te boeken vanaf €41,50 per persoon inclusief btw. De dag is volledig verzorgt en een belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch, ijsje en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.