Arrangement Zilver

Programmatijden

10:00 – 10:30   Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.
10:30 – 12:00  Stadswandeling met gids en aandacht voor de zilvershops in de Zilverstad.
12:00 – 14:00  Lunch met drankje en broodje bij lokale horeca, vrije tijd om te shoppen en genieten van de stad.
14:00 – 16:00   Ontvangst museum, een korte rondleiding en vrije tijd in museum.
+/- 16:00 – eind  Welkom voor een drankje en hapje bij de lokale horeca. 

Aankomst
Wij ontvangen je graag in De Oude Apotheek te Schoonhoven, een historische locatie waar het vak van Apotheker 225 jaar is beoefend. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.

Stadswandeling
De stadsgids neemt je mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven, een vestingstad van de Oud Hollandse Waterlinie en dé Zilverstad. Bij de stadswandeling staat de historie en het zilver centraal. Onderweg bezoeken we ‘zilvermonumenten’ die de Zilverstad bijzonder maken!

Lunch
Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor u klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de Lek. Na de lunch is er kort de tijd om te shoppen bij de leuke Schoonhovense winkeltjes in het centrum of te genieten van de Zilverstad.

Bezoek en rondleiding Zilvermuseum
Maak kennis met de wereld van Zilver! Tijdens een korte rondleiding hoort u meer over de geschiedenis van zilver en u bezoekt de smederij. Geeft u van tevoren aan of u interesse heeft in ‘Zilver, the Classics’ (de wereld van zilver van 1600 tot nu), het innovatieve werk van edelsmeden Jan en Pauline van ‘Dubbelop’ (tentoonstelling met veertien verschillende technieken) of de ‘Zilverkunst’ van Jan van Nouhuys (een spannend en verrassend spel van licht, vorm en materiaal dat je niet snel zal vergeten). www.zilvermuseum.nl

Borrel
We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

De prijs voor het arrangement bedraagt €62,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankje en broodje) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.