Wandelen in Schoonhoven

Waarom een wandeling door de binnenstad van Schoonhoven zo fijn is? In de rust van een wandeling valt je oog op de mooie details van de vele historische panden die Schoonhoven rijk is. Je hebt en neemt de tijd om de prachtige monumenten en mooie haven te bewonderen en stapt op je gemak binnen bij een van de leuke horeca- en winkeladresjes.

Bij de Informatiepunten in Schoonhoven kan je verschillende wandelroutes vinden. Kies uit de Hotspot- of de Zilverwandeling of maakt het Waterlinie-ommetje, naar wens gecombineerd met Nieuwpoort, de stad die samen met Schoonhoven de vestingtweeling vormt.

 

Groepswandelingen met stadsgids - Op zoek naar een Typisch Schoonhovens wandel thema?

Arrangement Gezonde Streek Wandelen | De 5 B's

Ontdek culinaire hoogtepunten van Schoonhoven en de Krimpenerwaard met dit arrangement.

Geocaching

Tijdens je zoektocht naar deze multi-cache ontdek je waarom Schoonhoven de Zilverstad heet. De wandeling van is zo’n 1,5 km en brengt je op plekken die met zilversmeden te maken hebben, zoals historische zilverwerkplaatsen, moderne zilverateliers en het enige Zilvermuseum van Nederland. Deze cache is gelegd met toestemming en medewerking van het Nederlands Zilvermuseum.

Meestertekens

In het straatwerk van Schoonhoven vind je stoeptegels met daarop unieke meestertekens: het teken waarmee elke zelfstandig werkende goud- of zilversmid eeuwenlang zijn werk signeert of signeerde. Ontdek tijdens een wandeling langs deze Silver walk of fame alles over de oude meesters van de stad. De informatie wordt je gegeven via de Schoonhoven-app.

Waterlinieommetje

Culinair Genieten

Na het wandelen nog even die knorrende maag vullen?